396932882699369
top of page

Går det att vara en högpresterande person utan att bränna ut sig?

Uppdaterat: 24 apr.

Skulle du beskriva dig som ambitiös och högpresterande? Du har liksom ett inre driv som är starkare än andras, lägger fokus på att hitta lösningar, fortsätta framåt mot målet och när det är gjort går du på nästa. Du upplever flow när du har mycket att göra och tappar intresset när det är tvärtom? Då har du förmodligen fått höra någon gång att du behöver passa dig så att du inte kör in i den berömda väggen. Nästan som att det är omöjligt att jobba på som du gör utan att du bränner ut dig. Jag vill en gång för alla berätta nu att det är möjligt att prestera hållbart.


Två glada kvinnor med laptop

Att sätta höga mål för sig själv och sträva efter att uppnå dem kan vara en fantastisk drivkraft för att växa och utvecklas som människa. Men samtidigt kan det också lätt skapa en obalans i livet om man inte ger sig själv de rätta förutsättningarna. Det handlar om att ta hand om dig själv både fysiskt och mentalt, att du prioritera din tid på ett uttänkt sätt och att du sätter upp gränser både för dig och din omgivning. Du är självreflekterande och är medveten om vad som ger och tar av din energi, vad som är bra energi och vad som inte är det.


Blong kvinna med långt hår springer mot solnedgången på en äng

Du vårdar dina relationer och du gör inget så dumt som att strunta i återhämtning. På samma sätt hoppar du inte över lunchen, för du vet att du inte kommer kunna prestera lika bra när klockan närmar sig tre. När du menar allvar med att prestera på topp och göra det på ett hållbart sätt kommer du förstå betydelsen av att välja tider då du är tillgänglig för andra och du kommer att kommunicera ut det till din omgivning som snart kommer se dig som en förebild.


En bok och en mugg på en brygga vid vatten

Att vara ambitiös och driven är fantastiska egenskaper som nästan kan beskrivas som superkrafter, men låt inte det bara omfatta dina prestationer - använd dessa styrkor till att ge dig de bästa förutsättningarna till att kunna göra det fullt ut och hur länge du vill. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för att köra slut på dig själv.


I mitt nya coachingprogram ligger fokus på just detta. Där får du verktygen att implementera alla dessa grundläggande och helt oslagbara delarna i ditt liv. För du vet lika väl som jag att svårigheten är inte att ta reda på vad det är för förändringar du behöver göra (det har du redan gjort nu om du läst hela vägen hit). Utmaningen ligger i att designa ditt liv, din omgivning på ett sätt så att det blir en naturlig del av din vardag. Genom att ta hjälp av någon som vet hur man gör det, ger dig ett enormt försteg på vägen.Comments


bottom of page