396932882699369
top of page

Friskvårdsbidrag + Coaching = sant

Uppdaterat: 24 apr.

Visste du om att du som klient kan använda ditt friskvårdsbidrag till coaching?


Men först och främst, vad är egentligen friskvårdsbidrag? Enligt Skatteverket så är friskvårdsbidrag är en förmån som många arbetsgivare erbjuder sina anställda för att främja hälsa och välmående (upp till 5000 kr). Det kan användas för att betala för olika former av friskvårdsaktiviteter, som gymkort, massage, yoga eller även coaching.


Män i kostym sitter och tittar på ipad

Coaching är en form av personlig utveckling där en coach hjälper dig att uppnå dina mål och hitta rätt i livet. Det kan handla om att få stöd och vägledning i karriären, hantera stress eller förbättra relationer. Coaching är ett fantastiskt verktyg för självreflektion och att ta kontroll över sitt eget liv.


Lista över andra godkända aktiviteter

 • gymkort

 • massage

 • löparkurs

 • kostrådgivning

 • segling

 • golflektioner

 • mammaträning

 • yoga

 • ridskola

 • utförsåkning

 • rökavvänjning

 • profylaxkurs

 • träning med personlig tränare


För att använda ditt friskvårdsbidrag till coaching behöver du först och främst kontrollera om din arbetsgivare tillhandahåller detta. Om de gör det, är nästa steg att hitta en kvalificerad coach som du känner dig bekväm med. Det finns många olika coacher med olika specialiteter, så det är viktigt att hitta någon som passar just dina behov.


Träklossar som bildar orden "shift happens"

När du har hittat en coach kan du boka in dina sessioner och betala med ditt friskvårdsbidrag. Oftast behöver du bara visa upp en faktura eller ett kvitto för att få ersättning från arbetsgivaren. Det kan vara bra att dubbelkolla med din arbetsgivare vilka regler och begränsningar som gäller för ditt friskvårdsbidrag, eftersom det kan variera mellan olika företag.


Att använda sitt friskvårdsbidrag till coaching är ett smart sätt att investera i sin egen hälsa och välmående. Genom att ta hjälp av en coach kan du få verktyg och insikter som hjälper dig att växa och nå dina mål . Det kan vara en otroligt givande upplevelse och ge långsiktiga effekter på både ditt personliga och professionella liv.


bild tagen ovanifrån på en kvinna som sitter i en säng med en laptop

Kom ihåg att coaching är en kontinuerlig process och det kan kräva tid och engagemang för att få de bästa resultaten. Var tålmodig och öppen för förändringar. Att investera tid och resurser i din egen utveckling är alltid värt det.

Så, om du har ett friskvårdsbidrag till förfogande, ta chansen att använda det till coaching. Ta kontroll över ditt liv och må bättre både på jobbet och privat. Du förtjänar det!


Känns detta intressant, eller vill du helt enkelt veta med och utforska om coaching kan vara något för dig så erbjuder jag ett kostnadsfritt samtal där du får svar på alla dina frågor. Gör en bokningsförfrågan redan idag!


Kvinna med glasögon och långt hår håller händerna bakom huvudet och blundar upp mot solen med ett leende

Tack för att du läste och jag hoppas att du har fått lite inspiration och kunskap om hur du kan använda ditt friskvårdsbidrag till coaching. Glöm inte att dela dina egna erfarenheter och tankar i kommentarsfältet nedan. Ha en fantastisk dag och ta hand om dig själv!


Emma-Lisa


24 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page