Emma-Lisa Olofsson

LITE OM MIG

Mitt första riktiga jobb var som mellanchef på ett IT-företag med ansvar för 27 anställda. Jag pluggade Business på Santa Monica College i Los Angeles, International Business Management på Hawaii Pacific University, för att sedan ta en civilekonomexamen vid Umeå Universitet.

Mina yrkesval har varit i linje med min utbildning och jag har sett på mig själv som en högpresterande kvinna med stora ambitioner.

När jag för sju år sedan blev mamma förändrades livet helt. När min son var åtta månader konstaterades det att jag hade utmattningssyndrom och jag sjukskrevs. Det tog över två år innan vi sov vår första hela natt. Jag hade för alltid bränt ut den där extra energinivån för gott och jag behövde ta ansvar för mitt välmående för att kunna vara den mamman och människan jag ville vara.

Jag har fortsatt att jobba inom finansbranschen men toleransnivån för stress är inte vad den en gång varit. Att för fösta gången i livet "lyssna på kroppen" blev en nödvändighet.

Intresset för personlig utveckling kom till mig under den perioden och det växte sig snabbt starkt. Jag började ta ansvar för mitt mående och förstod att det var fullt möjligt för mig att skapa det livet jag drömt om. Jag har sedan dess sett det som min plikt att ge mig själv de förutsättningar och verktyg jag behöver för att jag ska kunna leva ett liv jag älskar.

Det var när jag började lyssna inåt som jag förstod att jag kan även hjälpa andra att uppnå detta, att det är exakt det jag ska ägna mig åt. Sedan hösten 2021 är jag färdig diplomerad livscoach och jag ägnar mitt liv åt att hjälpa andra kvinnor att hitta sitt sätt att leva ett liv de älskar.

Är du redo? Eller helt enkelt vill veta vad coaching kan göra för dig och ditt liv?