396932882699369
top of page

Vad gör en coach egentligen?

Uppdaterat: 24 apr.

Har du någonsin hört talas om begreppet coachning? Undrar du vad en coach faktiskt gör och hur det kan hjälpa dig i livet? I detta inlägg kommer jag förklara vad en coach gör, samt vilka fördelarna med coachning kan vara för dig.


Vad är coachning? Coachning kan beskrivas som en interaktiv och konfidentiell process där en coach stöder och utmanar sina klienter att uppnå sina personliga och professionella mål. Coachning handlar om att skapa medvetenhet, utveckla potential och främja förändring.


Sju personer sitter påstolar i en ring och tittar uppmuntrande mot en kille som berättar något

Vad gör en coach? En coach spelar en avgörande roll i att hjälpa sina klienter att uppnå framgång och välbefinnande. Genom att använda olika coachningsmetoder och tekniker guidar och stöttar en coach sina kunder genom att:


 1. Klargöra mål: Som coach hjälper jag klienten att identifiera och formulera sina mål tydligt och konkret. Antingen har man en tydlig dröm, eller så inte alls. Tillsammans går vi till botten med det. Därefter får du som klient vägledning och vi skreddarsyr en plan för hur du ska uppnå det målet..

 2. Skapa medvetenhet: Genom att utforska och utveckla sin medvetenhet om sig själv, sina värderingar, styrkor och svagheter. Genom att ställa utmanande frågor och lyssna aktivt skapar jag som coach en trygg miljö för dig att upptäcka och förstå sig själv bättre.

 3. Utmana begränsande övertygelser: Som coach hjälper jag mina klienter att identifiera och övervinna sina begränsande övertygelser och beteendemönster. Genom att utmana dessa negativa tankar och erbjuda nya perspektiv omvandlar man hinder till möjligheter.

 4. Utveckla färdigheter: Är du redan bra på något och vill ta reda på hur bra du kan bli? Coaching är ett utmärkt verkyg för att förbättra olika färdigheter och kompetenser. Hur mycket skulle du växa och utvecklas om du visste att ingenting vore omöjligt?

 5. Du som klient ansvarar för din utveckling: En coach fungerar som en accountability partner och hjälper sina klienter att hålla sig ansvariga för att uppnå sina mål. Det görs genom regelbundna möten och uppföljningssamtal stöttar en coach sina klienter på deras resa mot framgång.Kvinna i profil med pärlhalsband som skrattar

Fördelar med coachning: Coachning kan vara en kraftfull och givande upplevelse som kan leda till både personlig och professionell tillväxt. Fördelarna med coachning inkluderar:


 1. Ökad självmedvetenhet och självförtroende.

 2. Bättre balans mellan arbets- och privatliv.

 3. Förbättrade relationer och kommunikationsfärdigheter.

 4. Ökad produktivitet och effektivitet.

 5. Stöd och motivation för att uppnå mål.

 6. Framsteg och utveckling inom karriär och yrkesliv.

 7. Bättre stresshantering och välbefinnande.


Sammanfattningsvis: En coach spelar en värdefull roll i att hjälpa individer att uppnå sina mål och skapa en meningsfull förändring i sitt liv. Genom att klargöra mål, skapa medvetenhet, utmana begränsande övertygelser och erbjuda färdighetsutveckling kan en coach ge sina klienter möjlighet att växa och blomstra. Så varför inte överväga coaching som en resurs för din egen personliga och professionella utveckling?Bild tagen uppifrån på en kvinna med jeans som håller en mobil i handen och en discokula på golvet

9 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page