Om Emmalisa

Jag är en levnadsglad tjej som sysslat med musik på olika sätt i hela mitt liv. Som liten stod jag ofta och sjöng mina favoritlåtar bredvid pappa som spelade piano. När jag var 8 år sjöng jag solo i kyrkan för första gången och det har jag gjort regelbundet sedan dess. Det var en bra plats för att prova sina vingar som sångerska.

Min skolgång gjorde jag i Fröknegårdsskolans musikklasser som var en kreativ miljö för utveckling av min musikalitet och där blev det mycket körsång som jag sedan dess haft en stor passion för. Jag gillade också att stå på scenen och var med i musikaluppsättningarna ”Evita” och ”Aida” på Kristianstads Teater. Jag har också varit med i ett flertal talangtävlingar där den viktigaste var de TV4-sända ”Super Trouper” och ”Junior Eurovision Song Contest”.

När jag var femton år flyttade jag ifrån min familj i Kristianstad för att börja en 3-årig utbildning på Singer/Songwriterlinjen på Rytmus Musikergymnasium i Stockholm. Att på beställning skriva låtar var en ordentlig utmaning, men jag har lärt mig mycket genom inspirerande lärare och mycket ensamblespel. Att flytta hemifrån och klara mig själv har också varit utvecklande för mig som person.

Under gymnasieåren har jag haft som extraknäck att sjunga körstämmor både i studio och konsertsammanhang. Därigenom fick jag möjligheten att köra till Anna Bergendahl under Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och därefter även hennes sommarturné runt om i Sverige.

Våren 2010 var jag en av körledarna i Kristianstads lokala versionen av ”Körslaget” som där kallades ”Musikslaget”. Att leda en kör var bland det roligaste jag gjort. Att se en kontinuerlig utveckling av soundet samt gemenskapen var häftig.